Hvis jeg ikke var mig ville jeg være...

De elskede 90’ere…

Så var der modeuge sidste uge… Jeg var heldig at være til 5 smukke shows, med hver sin stilart. Det show hvor jeg blev mest overrasket var LOVECHILD 1979, Anne-Dorthe Larsen har suget 90’erne til sig og spyttet dem ud, på en anden måde end vi har set før. For 10 år siden, før det blev hverdag kost med slum fester med afdankede eurodance musikere, holdt jeg på at 90’erne ville storme tilbage. Som hvert årti fra 1900 ind imellem stikker næsten frem. Og det er jo sket, Moonspoon Saloon lavede nogen mega svedige collaborations med buffalo for nogen år tilbage blandt andet. Men det LOVECHILD 1979 har lavet er en kollektion der er brugbar og minimal, men alligevel så 90’er venlig at jeg næsten fik tårer i øjenene. Med lyden af Garbage, Republica, Elastica og Hole renvaskede hun de gamle klicher om 90’erne og langede noget nyt over disken.

Men hvorfor er 90’erne så fine? Hvorfor dukker de op og gør os, nogen af os (ihvertfald), der var teenagere dengang lettere rørstrømske når vi ser tøj derfra eller P6 holder “P6 elsker Trip hop”?
Min teori: Fordi det var det sidste årti hvor vi var trygge. Den fagre ny verden havde endnu ikke helt banket på, mobilerne kunne sms’e og ringe op og kunne indeholde 130 navne. Nettet var noget man havde hørt om eller os var det noget en it nørd eller en der interrailede brugte. Og alle vidste hvem der var de gode og hvem der var de onde. Det var sort og hvidt, amerikanske film var cheesy men det var acceptabelt for sådan var det (om det er blevet bedre kan diskuteres inden for visse genrer!), computer spil var i bit og lignede ikke noget fra virkeligheden -og politikerne, var måske lidt til grin indimellem, men man stolede da nogenlunde på dem. Det var det sidste uskyldige årti, før verden blev nabo til sig selv med en skype forbindelse der kan forbinde folk fra hele verden på ingen tid…

Måske var det kun fordi jeg var barn og meget ung voksen? Der er intet nyt under solen om måske er der virkelig ikke sket en skid. Men det er som om den fælles bevidsthed er ændret.

Anyways, det er min tanke om hvorfor 90’erne vil dukke op i lang tid endnu! Jeg har det sååå fint med det!

lovechild

   

1 kommentar

  • God pointe. Ja, 90erne var til at overskue. Musik kom på cd og og det var en helt naturlig ting at lytte en hel plade til ende uden at blive stresset. Alverdens ondskab og uforståeligheder kom i destilleret (papir)form, og når der var noget man ikke vidste, var det ok, for hvor fanden skulle man vide det fra? Og ja, 90210 og X-files er måske ikke stor kunst, der fortæller dybe sandheder om mennesket, men heltene er i hvert fald nemmere at genkende. Cue The Wire, Breaking Bad og House of Cards..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis jeg ikke var mig ville jeg være...